RECURSOS TIC

Vincularem en aquest apartat diferents recursos TIC per a conèixer noves eines i nous llocs de referència amb els quals treballar la intel·ligència emocional. 

Per a veure de forma visual i ser conscients de la realitat que hi ha davant la intel·ligència emocional adjuntem aquest recurs TIC en el qual es poden treballar 20 curtmetratges diferents. Aprenem a ser empàtics analitzant altres situacions. 20 curmetratges

La Web de Teresa, ens endinsa en un món on l'autoestima, el treball d'un mateix i la pròpia educació emocional són la base de qualsevol aprenentatge. No esperes i disfruta ja!

Com no, entrant a aquest enllaç de Rafael Bisquerra, encontrarem tot tipus de recursos didàctics, sobre tot llibres i posters en línea sobre l'educació emocional a l'espai educatiu. És un recurs molt útil ja que aquest autor és un dels que més ha treballat dintre d'aquest camp. 

A més a més, ens centrarem també en vídeos que expliquen de forma didàctica la intel·ligència emocional, què és i com es pot treballar a l'aula, sempre és necessàri conèixer diferents recursos audiovisuals per potenciar la explicació prèvia. Qué és i com controlar-la


Presentem també diferents pàgines que contenen recursos per treballar a l'ESO la temàtica de la nostra UD, l'intel·ligència emocional.



  • Educaplay: activitats educatives multimèdia, treballa TICS i emocions. 
  • Educación 2.0: guia per a ressoldre problemàtiques amb l'alumnat d'ESO.
  •  Tinc emocions positives: Els continguts que es treballen fan referència a les emocions positives, com l'alegria, l'humor, l'amor, etc. En este conjunt d'activitats hi ha exercicis que permeten construir l'aprenentatge i anar comprovant el que s'ha aprés.
  • Competència emocional: Webquest sobre la importància de l'autoconeixement i el control de les emocions i els impulsos per a tindre una bona autoestima.
  • Emocions negatives: Conjunt d'activitats dirigides a alumnes d'Educació Secundària Obligatòria sobre educació emocional. Els continguts que es treballen fan referència a les emocions negatives, com la ira, enveja, zels, enuig, ansietat, etc. En este conjunt d'activitats hi ha exercicis que permeten construir l'aprenentatge i anar comprovant el que s'ha aprés.
  • Música emocional: La música és un llenguatge simbòlic i universal que fa possible l'expressió de les emocions més profundes. Este recurs didàctic, configurat com un paisatge visual i sonor, al·ludix a la immensa diversitat lingüística del món, una gran riquesa que hem de preservar.
  • Test d'intel·ligència emocional: prova quines són les teues emocions. 
  • Aplicació mòbil: amb aquest recurs l'alumnat podrà treballar i analitzar les seues pròpies emocions des de casa. 
  • Dia i nit: cortometratge per treballar la convivència a l'aula. 
  • Kahoot: treballar de forma dinàmica qualsevol temàtica. 
Citem a més un joc anomenat Quorum, les distintes proves del qual compaginen perfectament el desenvolupament de les capacitats presentades a la Llei Orgànica 8/2013, de 9 de desembre, per a la millora de la qualitat educativa. 


Amb el Emocionatest podràs descubrir quines són les emocions amb les que més interactues i com les gestiones. 

El puzzle Gomins ens ajudarà a retrobar-nos en el món de les emocions mitjançant la creativitat. 

Treballant amb la eina de Superemocions, podràs treballar la intel·ligència intrapersonal i interpersonal de forma divertida i molt dinàmica per mitjà de jocs amb diferents nivells que permetran desenvolupar competències emocionals. 

Proposem també aquesta guia per a treballar des d'infantil a l'adolescència Educar emocions a classe

Com a recurs teòric adjuntem l'entrevista a Goleman, l'autor que fonamenta aquest terme tractat Daniel Goleman

Finalment, disfruta jugant i descobrint les pròpies emocions Juguem emocionant-nos




ACÍ VA EL SYMBALOO:




No hay comentarios:

Publicar un comentario