domingo, 15 de abril de 2018

LA PRÀCTICA EMOCIONAL

En aquesta entrada ens centrarem en una notícia exposada pel ara.cat on ens exposen la xerrada de presentació del llibre "Educant les criatures", a partir del qual endinsen l'educació emocional com a base educativa del cor de totes les persones. 

Com va afegir Eva Bach, pedagoga i escriptora, " educar el cap sense educar el cor no és educar en absolut". Amb aquesta xerrada es volia matisar que educar les emocions no consisteix només a " conèixer-les i identificar-les", sinó també a proporcionar eines per " transformar i reparar les que són més difícils, les que fan patir". Caldrà entendre doncs, el propi cor. 

Dintre d'aquesta sessió, la presentació recollia el llibre Educant les criatures, una recopilació de reportatges sobre educació emocional que al llarg de set anys s'han publicat al suplement de Criatures de l'ARA. " Ningú no es fa valent al camp de batalla". Josep Soler, professor de filosofia, citava Aristòtil per defensar que l'educació emocional no és innata en els individus sinó que s'ha d'educar". 

Nosaltres, com a Orientadors Educatius i especialistes en aquesta temàtica, hem de tenir presents aquests principis, ja que des del centre educatiu hem de potenciar aquesta educació, tractant a les persones com a sers emocionals que han d'educar les seues emocions i sentiments per poder crèixer i conèixer nou món. 

Aquesta notícia ens reflexa que avui dia es lluita per canviar el model educatiu treballat des de sempre, que sí que es pot fomentar una nova metodologia i que es tasca de tothom, de tota la comunitat educativa. 

Seguim i sumem nous fets per educar amb emocions






No hay comentarios:

Publicar un comentario